Mörtnäshöjden

Projektstatus

Mörtnäs är ett attraktivt villaområde beläget i en idyllisk skärgårdsmiljö centralt på Värmdö. Tillsammans med 2BK Arkitekter kommer vi här att uppföra 20 parhusbostäder i genomgående hög standard på en rofylld och familjevänlig gata ett stenkast från bad- och båtliv och en i övrigt harmonisk tillvaro nära naturen. Samtidigt har du nära till Stockholm stad med täta bussförbindelser och en motortrafikled någon minut bort som tar dig in till city. Bostäderna kommer att vara rymliga i en öppen och luftig planlösning och erbjuda bland annat en stor takterrass och egen tomt.

Projektfakta
  • Boarea: 130 kvm
  • Inflytt: Q3/Q4 2025
  • Projektering
  • VIP-Försäljning
  • Säljstart
  • Byggstart
  • Inflyttning

Området

Som boende i eftertraktade Mörtnäs bor du i natur- och skärgårdsmiljö samtidigt som du har nära till Stockholm stad. Med ett fantastiskt läge på en rofylld gata i lugna och barnvänliga kvarter finns mysiga promenadstråk alldeles inpå knuten, endast ett stenkast från bad- och båtliv både i Torsbyfjärden samt i Grisslinge – några minuters promenad från brf Mörtnäshöjden når ni exempelvis populära Grisslinge havsbad, som även ligger i direkt anslutning till det prisbelönta bageriet Systrarna Delselius. I naturområdet nordväst om Mörtnäs hittar ni vackra vandringsstigar att promenera på. Samtidigt är det nära till handelsområdet Värmdö Köpmarknad med ca. 70 butiker, restauranger, mataffärer och två gymanläggningar. 

Kommunikationer

Mörtnäs är beläget mitt på Värmdö vid Torsbyfjärden och är i direktkontakt med Stockholms norra skärgård på den ena sidan och Grisslingen med utfart mot den södra skärgården på den andra. Härifrån är det bekvämt att ta sig in till Stockholm city. Direktbussarna går var tionde minut och tar dig smidigt in till slussen på 25 minuter. Precis intill fastigheten ligger även en Ålstäket-bryggan med permanent pendelbåtstrafik in till stan. För dig med bil går en motortrafikled ända fram till området, vilket knyter ihop Mörtnäs med city och gör det ännu lättare att bo i för den som vill ha tillgång till naturen och skärgården men ändå ha nära till storstaden.

Parkering

Till varje parhusbostad ingår 1-2 parkeringsplatser.

Tomt

Till varje bostad ingår en egen finplanerad naturtomt med gräsmatta. 

2BK Arkitekter

– 2BK Arkitekter drivs av ett genuint intresse för det byggda och de miljöer som vi lever i. Företaget startade för mer än tjugo år sen och idag driver de projekt i alla skeden och skalor – från stadsbyggnad till inredningsdetaljer. –

 

Ansvariga Mäklare

Är du intresserad av detta projekt? Intresseanmälan