Mörtnäshöjden

Arrow Down Icon
scrolla ner

Om Projektet

Mörtnäs är ett attraktivt villaområde beläget i en idyllisk skärgårdsmiljö centralt på Värmdö. Tillsammans med 2BK Arkitekter kommer vi här att uppföra 20 parhusbostäder i genomgående hög standard på en rofylld och familjevänlig gata ett stenkast från bad- och båtliv och en i övrigt harmonisk tillvaro nära naturen. Samtidigt har du nära till Stockholm stad med täta bussförbindelser och smarta bilvägar som gör att Stockholm stad kommer ännu närmare.

Bostäderna kommer att vara rymliga i en öppen och luftig planlösning och erbjuda bland annat en stor takterrass och egen tomt.

Projektfakta

  • Boarea: 130 kvm
  • Månadsavgift: 5998 kr
  • Priser: 5 995 000 kr – 6 995 000 kr
  • Inflytt: Q3 2025

Projektbok

Projektering
VIP-Försäljning
Säljstart
Byggstart
Inflyttning

5 RUM & KÖK – 130 KVM

Bostäderna är placerade på en höjd ett stenkast från både skog och skärgård med en stig som löper ned till vattnet. Samtliga bostäder får en egen tomt med gräsmatta och altan samt ett generöst utvändigt förråd. Minst en parkeringsplats tillkommer per bostad där möjlighet till laddstolpe för elbil finns förberett. Naturen är bevarad i den mån det är möjligt. Entrévåningen är vigd åt samvaro med plats för både familj och vänner. Kök och vardagsrumsdelen är i öppen planlösning med en generös takhöjd som bidrar till luftighet och rymd. Här finns även badrum och förråd. 

Övervåningens tyngdpunkt ligger i det enskilda. Genom att separera de gemensamma ytorna från de privata ges utrymme för att flera aktiviteter ska kunna pågå parallellt, utan att någon blir störd. Här finns bland annat ett allrum och två sovrum. På vinden återfinns ytterligare ett sovrum, här finns även badrum, klädkammare samt en generös terrass med fin utsikt över skogen och havet som skymtar bakom. 

Mitt På Värmdö

Som boende i eftertraktade Mörtnäs bor du i natur- och skärgårdsmiljö samtidigt som du har nära till Stockholm stad. Med ett fantastiskt läge på en rofylld gata i lugna och barnvänliga kvarter finns mysiga promenadstråk alldeles inpå knuten, endast ett stenkast från bad- och båtliv både i Torsbyfjärden samt i Grisslinge – några minuters promenad från brf Mörtnäshöjden når ni exempelvis populära Grisslinge havsbad, som även ligger i direkt anslutning till det prisbelönta bageriet Systrarna Delselius. I naturområdet nordväst om Mörtnäs hittar ni vackra vandringsstigar att promenera på. Samtidigt är det nära till handelsområdet Värmdö Köpmarknad med ca. 70 butiker, restauranger, mataffärer och två gymanläggningar.

 

KOMMUNIKATIONER 

Mörtnäs är beläget mitt på Värmdö vid Torsbyfjärden och är i direktkontakt med Stockholms norra skärgård på den ena sidan och Grisslingen med utfart mot den södra skärgården på den andra. Härifrån är det bekvämt att ta sig in till Stockholm city. Direktbussarna går var tionde minut och tar dig smidigt in till slussen på 25 minuter. Precis intill fastigheten ligger även en Ålstäket-bryggan med permanent pendelbåtstrafik in till stan. För dig med bil går en motortrafikled ända fram till området, vilket knyter ihop Mörtnäs med city och gör det ännu lättare att bo i för den som vill ha tillgång till naturen och skärgården men ändå ha nära till storstaden.

 

TOMT & PARKERING 

Till varje bostad ingår en egen finplanerad naturtomt med gräsmatta, samt 1-2 parkeringsplatser.

 

 

 

2BK Arkitekter

2BK Arkitekter drivs av ett genuint intresse för det byggda och de miljöer som vi lever i. Företaget startade för mer än tjugo år sen och idag driver de projekt i alla skeden och skalor – från stadsbyggnad till inredningsdetaljer. 

 

Stefan Björnson om Mörtnäshöjden:

”I Mörtnäs, mellan havet och staden, har vi omsorgsfullt placerat in ett tvåbostadshusområde i slutet på en säckgata. Närheten till havet och det typiska landskapet med nakna berghällar och tallskog har inspirerat och påverkat projektets estetiska riktning. Enkla och högsträckta linjer, grånat trä med mörka detaljer sprunget ur jord, hav och skog. Bostandardernas primära fokus ligger i de generösa sällskapsytorna som är fördelade på tre våningar, ett väl tilltaget kök på entréplan med närliggande uteplats, ett vardagsrum med plats för fler och en terrass bland trädkronorna.”

Ansvarig Mäklare

Btoker image

Magnus Wangerheim

Är du intresserad av detta projekt? Intresseanmälan