Carl Ek Fastigheter

Arrow Down Icon
scrolla ner

Ett Hållbart Fastighetsbolag

Carl Ek Fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag med fokus på hållbar nyproduktion av bostäder i Stockholm & Uppsala. Våra bostäder kännetecknas av ljus och rumslighet samt ett tydligt fokus på uppdelningen mellan det sociala och privata. Allt för att skapa en verkligt trivsam boendeupplevelse där det kontemporära och stilrena är sömlöst integrerat med obestridlig funktionalitet. Hem som människor vill bo i, helt enkelt. Vi lägger stor vikt vid att ta fram en väl genomarbetad och estetiskt tilltalande produkt, varför vi endast samarbetar med väletablerade arkitekter och entreprenörer.

Vår historia

Carl Ek Fastigheter grundades av Carl Jedvall och Erik Ekeberg tillsammans med Ledstången i början av 2017. Vi är en bostadsutvecklare med fokus på nyproduktion av bostäder i Stockholm med omnejd. Vid utgången av 2023 hade vi nästintill 200 bostäder färdigställda eller i produktion. Projektportföljen utgörs av totalt ca 30 000 kvm ljus BTA till ett utvecklingsvärde av ca 1,6 miljarder kronor.
 • 2017
  Bolaget grundas av Carl Jedvall och Erik Ekeberg
  Förvärv av Tingvalla Strand och Skärgårdsslänten
 • 2018
  Förvärv av Sjövyn
 • 2019
  12 färdigställda bostäder, värde av projektportfölj ~ 330 mkr 
 • 2020
  Förvärv av Östra Arkipelag, Österåker
  25 färdigställda bostäder, värde av projektportfölj ~ 500 mkr 
 • 2021
   52 färdigställda bostäder, värde av projektportfölj ~ 1 200 mkr 
  Förvärv av Fågelstigen, Nacka & Ängsvyn, Haninge.
 • 2022
  Teamet växer till 5 stycken medarbetare 
  Förvärv av Utblicken, Silverdalsslänten & Ängsvyn 4
  70 färdigställda bostäder, värde av projektportfölj ~1300 MSEK
 • 2023
  Teamet växer till 6 medarbetare
  Förvärv av Mörtnäshöjden, Värmdö & Havshöjden, Nacka.
  200 bostäder färdigställda eller i produktion, värde av projektportfölj ~1600 MSEK

Vi vill skapa så pass attraktiva bostäder att människor aktivt ska leta efter en bostad uppförd av oss.

Ägare

Carl Ek Fastigheter ägs till hälften av Ledstången Stockholm AB och till hälften av bolagets medarbetare. Ledstången är ett privatägt fastighetsbolag med fokus på utveckling och långsiktig förvaltning av bostäder.

Projektportfölj

Under 2023 utgjordes projektportföljen av 221 bostäder fördelat på ca 30 000 kvm ljus BTA med ett totalt utvecklingsvärde på ca 1 600 MSEK.

 

Hållbarhet & Miljö

På Carl Ek Fastigheter arbetar vi aktivt med att minimera vårt globala fotavtryck. Genom att utveckla både miljövänliga och estetiskt tilltalande bostäder hoppas vi kunna bidra till en positiv förändring.

Vår filosofi är att i första hand minimera vår påverkan och vårt totala avtryck och sedan kompensera för resterande påverkan. Vi minskar utsläppen och påverkan bland annat genom att bygga i miljövänliga material, bibehålla så mycket natur och träd som möjligt och erbjuda solceller och laddstolpar till samtliga boende. Sedan år 2020 är Carl Ek Fastigheter 100% klimatneutralt och sedan 2022 samtliga av våra nya projekt klimatneutrala. Vi planerar att klimatkompensera för samtliga utsläpp i alla våra pågående och framtida projekt.

Vårt team

Josefin Hybertsen

Josefin Hybertsen

Ekonomiansvarig
Martin Schmidt

Martin Schmidt

Styrelseledamot
Fredrik Engberg

Fredrik Engberg

Senior Advisor
Peter Bornvik

Peter Bornvik

Styrelseordförande

Vi letar kontinuerligt efter nya talanger som vill vara med och hjälpa oss i vår snabba expansionsresa. Är du intresserad? Maila oss på info@carlekfastigheter.se