Carl Ek Fastigheter

Ett Hållbart Fastighetsbolag

Carl Ek Fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag med fokus på hållbar nyproduktion av bostäder i Stockholm & Uppsala. Vi lägger stor vikt vid att ta fram en väl genomarbetad och estetiskt tilltalande produkt, varför vi endast samarbetar med väletablerade arkitekter och entreprenörer.

Vår historia

Carl Ek Fastigheter grundades av Carl Jedvall och Erik Ekeberg tillsammans med Ledstången i början av 2017. Vi är en bostadsutvecklare med fokus på nyproduktion av bostäder i Stockholm med omnejd.
 • 2017
  Bolaget grundas av Carl Jedvall och Erik Ekeberg
  Förvärv av Tingvalla Strand och Skärgårdsslänten
 • 2018
  Förvärv av Sjövyn
 • 2019
  12 färdigställda bostäder, värde av projektportfölj ~ 330 mkr 
 • 2020
  Förvärv av Östra Arkipelag, Österåker
  25 färdigställda bostäder, värde av projektportfölj ~ 500 mkr 
 • 2021
   52 färdigställda bostäder, värde av projektportfölj ~ 1 200 mkr 
  Förvärv av Fågelstigen, Nacka & Ängsvyn, Haninge.
 • 2022
  Teamet växer till 5 stycken medarbetare 
  Förvärv av Utblicken, Silverdalsslänten & Ängsvyn 4
  70 färdigställda bostäder, värde av projektportfölj ~1300 MSEK
 • 2023
  Teamet växer till 6 medarbetare

Vision

Vi vill skapa så pass attraktiva bostäder att människor aktivt ska leta efter en bostad uppförd av oss.

Vår vision är att vara med och påverka stadsbilden. Detta vill vi göra genom att producera miljövänliga, moderna och vackra bostäder – där människor trivs. Vi vill skapa så pass attraktiva bostäder att människor aktivt ska leta efter en bostad uppförd av oss.

Carl Ek Fastigheters affärsidé är att utveckla miljövänliga, moderna och vackra bostäder till ett överkomligt pris. Vårt huvudfokus är nyproduktion av bostäder i Stockholm & Uppsala.

Ägare

Carl Ek Fastigheter ägs till hälften av Ledstången Stockholm AB och till hälften av bolagets medarbetare. Ledstången är ett privatägt fastighetsbolag med fokus på utveckling och långsiktig förvaltning av bostäder.

Projektportfölj

Under 2023 utgjordes projektportföljen av 184 bostäder fördelat på ca 24 000 kvm ljus BTA med ett totalt utvecklingsvärde på ca 1 300 MSEK.

Hållbarhet & Miljö

På Carl Ek Fastigheter arbetar vi aktivt med att minimera vårt globala fotavtryck. Genom att utveckla både miljövänliga och estetiskt tilltalande bostäder hoppas vi kunna bidra till en positiv förändring.

Vår filosofi är att i första hand minimera vår påverkan och vårt totala avtryck och sedan kompensera för resterande påverkan. Vi minskar utsläppen och påverkan bland annat genom att bygga i miljövänliga material, bibehålla så mycket natur och träd som möjligt och erbjuda solceller och laddstolpar till samtliga boende. Sedan år 2020 är Carl Ek Fastigheter 100% klimatneutralt och sedan 2022 samtliga av våra nya projekt klimatneutrala.

Vårt team

Josefin Hybertsen
Josefin Hybertsen
Ekonomiansvarig
Martin Schmidt
Martin Schmidt
Styrelseledamot
Fredrik Engberg
Fredrik Engberg
Senior Advisor
Peter Bornvik
Peter Bornvik
Styrelseordförande

Vi letar kontinuerligt efter nya talanger som vill vara med och hjälpa oss i vår snabba expansionsresa. Är du intresserad? Maila oss på info@carlekfastigheter.se