Baggensfjärden

Arrow Down Icon
scrolla ner

Om Projektet

I charmiga Gustavsvik, Saltsjö-Boo, planerar vi tillsammans med Wingårdhs arkitekter att bygga 16 bostäder, varav 12 parhus och 4 studiohus. Naturen, vattnet och skärgården präglar detta barnvänliga område, som har nära till allt från skolor och förskolor till ett rikt friluftsliv, likaväl som till ett stort utbud av dagligvaruhandel, restauranger och annan service. Alltsammans endast 20 minuter från Stockholm C med bil eller buss.

 

Projektfakta

  • Inflytt: Inflyttning Q2 2027
Projektering
VIP-Försäljning
Säljstart
Byggstart
Inflyttning

Bostäderna 

Parhusen planeras i 2 våningsplan med en inredd vind på den tredje våningen. Studiohusen byggs i en respektive två plan i suterräng.

 

Närområdet

Området ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga både till fots och på cykel. I närliggande Orminge finns ett stort utbud av dagligvaruhandel, restauranger och annan service. För ytterligare serviceutbud återfinns både Nacka Forum inom 15 minuters bilfärd från Gustavsvik.

 

Kommunikationer

Busslinje 418 (alltid med anslutning till motorvägsbuss i Orminge Centrum) ger god tillgänglighet. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

 

 

 

 

Mer information kommer snart.

Wingårdhs Arkitekter

Vi krokar arm med Wingårdhs Arkitekter i brf Baggensfjärdshöjden. Det känns extra lustfyllt och spännande att samarbeta med en byrå som, likt oss, har en övergripande inställning och tänk kring hållbarhet och estetik i kombination.

Såhär skriver Gert Wingårdh om deras verksamhet:

”Arkitektur är för mig att tänka på allt. Det betyder att husen jag ritar ska ha planer där rummen hakar i varandra så smidigt att inga steg blir överflödiga. Men det räcker inte. Väggar och öppningar ska också skapa en rytm av fördoldhet och öppenhet. Men det räcker inte. Husen måste också vara så karaktärsfulla att de blir bokstavliga minnesmärken över allt de liv de samlar på sig. Men det räcker inte. Husen måste också hålla sina invånare torra, hela och rena. Men det räcker inte. De måste också vara följsamma för alla de olika former av liv de kommer hysa. Men inte heller när allt detta är uppfyllt, har arkitekten lyckats. Husen måste göra allt detta med minsta möjliga medel, såväl för ekonomins, för ekologins som för konstens skull. Den goda arkitekturen är alltid sparsam. Det blir den, om man verkligen tänkt på allt.

Gert Wingårdh, Arkitekt”